Els 5 beneficis de ser voluntari durant la universitat

Saber estudiar de forma eficient és fonamental durant l’època universitària per evitar perdre el temps i a l’hora d’aconseguir els millors resultats acadèmics. Molts estudiants tenen problemes a l’hora de seure a estudiar i comprendre els continguts; un fet que després afecta els seus resultats en els exàmens.

residencia-universitaria-sarria_1_cins-beneficis-de-ser-voluntari-durant-la-universitat

En general aquestes dificultats s’associen a males tècniques d’estudi que s’hem d’intentar evitar o corregir ja sigui a casa nostra o a les instal·lacions de la residència d’estudiants universitaris on estiguem allotjats. Hem fet un recull de les 4 més habituals:

1.- L’estudi passiu.

Llegir el temari és fonamental quan estudiem, però llegir no serveix per a res si no assolim la informació. Necessitem interactuar activament amb el llibre llegint, resumint, fent esquemes… Aquestes eines són clau per assentar la informació al nostre cervell.

2.- Estudiar la nit prèvia a l’examen.

És habitual que molts estudiants estudiïn fins a altes hores de la nit. Potser així aprenen millor, però fer-ho la nit prèvia als exàmens resulta altament contraproduent ja que la son i les begudes energètiques que es consumeixen per aguantar afecten l’organisme i produeix estrès.

3.- Estudiar massa informació seguida.

La repetició activa la memòria però si intentem abastar massa segurament aconseguirem el resultat contrari. La repetició és la que permet una major absorció i retenció de coneixements. Per això és bo estudiar amb temps i calma tots els continguts.

  1. Estudiar sense cap ordre.

Els temes han estat impartits d’una manera seguint una estructura i ordre lògic, en general en blocs o capítols. Hem d’analitzar l’estructura i el material que estudiem i seguir l’ordre oportú.

Deja una respuesta